«Картошка» деп чаагай пироженоеге кым-даа ынак. Ону быжырып, хаарып-даа турбас, кылыры белен.
Херек чүүлдер: печенье (аргалыг болза «Юбилейное», «Сливочное» дээн ышкаш), 300 г ак саржаг, 100 мл сүт, 70 г чигир, 3 улуг шопулак ишти какао, 3 улуг шопулак ишти ваниль чигири.
Кылыры:
- Печеньени тогладыр чуурар (блендерге азы далган-өер-биле).
- Ак саржагны эргискеш, сүттү, чигирни, какаону база ванильди немээш, холуй былгаар.
- Ол бүгүнү чуурган печенье-биле холааш, экидир тудар.
- «Картошка» хевирлиг кылдыр туткаш, какаога борааш, 2-3 шак дургузунда соодукчуга тургузар.
- Түңнелинде — тырың, шык, шоколадтыг чаагай чигирзиг пироженое болур. Бодунуң күзели-биле каастап ап болур.
Чаагай чем чиртингир болзун!
“Шын” №44 2025 чылдың ноябрь 13